Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Guenther Steiner over levensgevaarlijke manoeuvre Mazepin vs. Schumacher: "Achteraf straffen kan niet"

Mick Schumacher is weer bij zinnen gekomen nadat hij zijn Haas-teamgenoot Nikita Mazepin ervan verdacht met opzet een gevaarlijke beweging zijn kant uit te hebben gemaakt vlak voor de finishlijn in de Grand Prix van Azerbeidzjan in Bakoe. 

De zwenkende beweging had in potentie een dodelijke afloop kunnen hebben. Schumacher schreeuwde dan ook via de boordradio: "Wil hij ons dood hebben?" Daarna volgde tot vijf keer toe een verbolgen en verbaasde "Wow" via de boordradio van het team van teambaas Guenther Steiner. 

Schumacher kwam uiteindelijk eerder dan Nikita Mazepin en Lewis Hamilton over de streep in Bakoe. Mazepin zei: "Deze doet pijn". Aan de andere kant van de teamradio kalmeerde het Haas F1-team Mick Schumacher: "Wij hebben het gezien, Mick, wij hebben het gezien."

Racedirecteur heeft het incident niet gezien

Op topsnelheid kwam Schumacher voorbij aan Mazepin, die op dat moment een zwenkende beweging naar rechts maakte, en net op tijd zijn manoeuvre staakte, waardoor de twee elkaar net niet raakten. Racedirecteur Michael Masi erkende het voorval niet gezien te hebben, maar beloofde de video's terug te kijken en zo nodig gesprekken te zullen voeren met Mazepin en Schumacher. 

Your email is never shared.
Required fields are marked *




*